Moderaternas moraliska misslyckanden

Så här i elfte timmen tänkte jag yttra mig en aning kring alla de skelett som har ramlat ut ur moderaternas garderob under den gångna veckan (och under hela regeringsperioden, för all del!). Nytillträdde Wessberg har också köpt svarta tjänster, men det verkar vara stört omöjligt för stackars stadsminstern att gräva upp något annat än ugglor ur moderatmossen.

Men hur kommer det sig då, att dessa "skandaler" rasslar in en efter en? Att folk trixar lite med skatten är ju inget nytt, eller ens speciellt, tillochmed sossarna gör det ju (moderater (som visar sig inte vara så nya) har ju faktiskt ideologiska anledningar att manövrera undan skatter). Men hur kommer det sig att man inom moderaterna inte har varit smartare än så? Svaret är enkelt: som moderat antar man (antog) att man ädå inte kommer att komma i en sådan position att ens eventuella skatteflykter är av medialt intresse (om det egentligen är det nu är en annan diskussion), efter år ut och år in av socialdemokratiskt regeringsinnehav. det har helt enkelt inte varit värt för en moderat att satsa på att ha ett fläckfritt förflutet när karriärsmöjligheterna har varit så beskurna.

Det är ju också värt att notera att Mona Sahlin har kritiserat skattekulturen inom moderaterna. Mona! Toblerone! Kontokort! Snövit! sådär, nu var allt Sahlin någonsin skulle kunna tänka sig säga i frågan vederlagt och värdelöst.

/ne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0