Kd har mer gemensamt med sd än något annat parti

Regeringen vill ha en könsneutral äktenskapslag, oppositionen likaså. Men Kristdemokraterna? Icke!

Jag må inte vara speciellt intresserad av frågan, egentligen. Det är för mig en icke-fråga. Givetvis finns det inga trovärdiga argument emot en lagändring, det mest remarkabla är att det inte skett tidigare. Men vad som däremot är värt att notera här är kristdemokraternas hållning.

Borde inte tåget med icke-humanistiska värderingar både gått och spårat ur för länge sedan? Det är ju dock inte förvånande att det är ett parti vars ideologi inte har grund i humanism, utan i religion står i vägen för denna helt naturliga förändring. Kd och Sverigedemokraterna liknar inte bara varandra i sina praktiska program, de delar också egenskapen att ha sina ideologiska rötter i en mysticism (nationalism och religiositet) utan koppling till de humanistiska värden som de, i sin position som politiska pariter i en demokrati, parasiterar på. Och det är ju ingen tillfällighet att båda pariterna i sann Orwellsk nyspråksanda har tillägget "-demokraterna", precis som så kallade skurkstater har för vana att svänga med.

Sådana här unkna gamla rester av oförnuft borde visas på dörren så fort de sticker upp sitt fula plyte. Ett parti som har sin värdegrund i den mest vridna formen av subjektivitet - religionen - borde behandlas som den anakronism det är.

Herr Stadsminister! Kör över klerkerna, skicka talibanerna tillbaka till grottorna!

/ne
 

Kommentarer
Postat av: Heléne

Hej! Jag har precis hittat din blogg och bestämt mig för att ge den en liten
utmärkelse.

2008-01-19 @ 20:34:00
URL: http://www.helene.3w.se
Postat av: Andreas

Du är utmanad!
Och se till att skriva lite oftare va ;)

2008-01-20 @ 13:08:49
URL: http://cynism.blogg.se/
Postat av: Petra

Läs gärna mitt inlägg om Sverigedemokraterna. :)

2008-04-17 @ 09:38:36
URL: http://www.petra79.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0